Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, February 1, 2011

Plan tak serupa orang..Pelik ke saya ni?

Satu dua tiga empat.
Yes! 4 hari boleh bercuti.
Cuti ni saya nak duk rumah saja, rehat minda.
Ikut nasihat TNB, jimatkan tenaga.
(Tenaga saya jer..Karen berganda kut!)
Nak tengok semua cerita kat Astro.
Tak cukup Astro, nak beli DVD cerita terkini.
Nak ngadap fbook tanpa gangguan,
Nak singgah di blog teman2 dan kongsi cerita.
Nak baca magazine.
Nak tido..Makan..Tido..Makan..
Makan pun nak ada orang suap,kalau boleh laa..
(Ngada ngada tahap gaban dah aku ni...)
Nak rehat sepenuhnya.
Tak nak kuar berpenat2 shopping atau bertandang ke rumah sedara.
Tak nak berpeluh2 ngemas rumah dan sebagainya.
Tak nak perah otak siapkan kerja sekolah.
Semua tu boleh tunggu. Boleh K.I.V
Jangan ganggu saya bukan kerana saya banyak kerja,
tapi jangan ganggu saya kerana saya tak nak buat apa apa kerja.
Saya nak rehat minda dan tenaga............
Boleh ke ? Agak2 boleh tak ?
Kita tunggu dan lihat keputusan nya nanti.

9 comments:

Mak Su said...

mksu tgh mode membilang hari, most probably akan kehilangn mood mengemas dan sebagainya, mata jer klipok x3 pandang siling dan membilang hari... hu hu hu

hani@debumelukut said...

Hahahaaaa....macam2 lah Maksu nih. ok, kita sama2 membilang hari k.

Zuraini Kamal said...

congrats on the new look! tempting

nidus2 said...

Dah OK pun blog tu, nampak lebih ceria & menarik ....Kalau boleh la, hadkan n3 kepada 5-6 sahaja dan bloglist pun ambik yang sedikit....
Sory ye mengganggu ketenteraman awam.

roslaini saad said...

Jentayu...cantiklaa blog ni...very cool coler dia....selamat berehat minda dan tenaga....selamat bercuti..

hani@debumelukut said...

Pak Nidus,
terima kasih atas cadangan. betul lah. memang byk sgt kan..nanti nak set semula, tgoh tok cerak mana lagi nih..main cuba2 jah ni.

hani@debumelukut said...

Thanks Zuraini
And roslaini, terima kasih lah kalau suka wajah baru blog ni..baru belajar dan sedang belajar lagi ni...

mokwonik said...

errrrr bunyi macam plan mokwo jek for this coming CNY holidays...btw this blog is gettin' nicer i loooike!!

hani@debumelukut said...

mokwonik,
pakat2 la kita doa moga menjadik plan kita ni yer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...