Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, May 29, 2011

From Telipot to Ampang Boulivard.

After subuh kami bertolak melalui jalan pantai menghala ke Kuala Terengganu. The view is mesmerising. Suka tengok matahari pagi.











Seperti yg di rancang, tiba kat gerai nasi dagang di Batu Buruk tepat kul 9.00pg. Kebetulan Tn hj Awang, pengerusi KKGLM sedang breakfast kat situ jugak. Makan free lah kami. But his comment makes me wanna cry."Lamanya tak jumpa Hani..sakan berisi nampak."
huhuhuhuu...nak tambah nasi dangang pun terbantut.
Anyway,thanks, Tn Hj, lain kali belanja lagi.






Teruskan perjalanan. Stop kat dungun isi minyak kereta. Drebar pun dahaga jugak.




Hope to reach Awana Kijal by noon. Tapi awal sgt tiba di Awana so ubah program,tak jadi rehat di Awana.
Drebar masih larat, so terus ke Kuantan.
Noon reach Kuantan.
Lapar.nak cari kedai makan yg best dah tak larat. Go for Kenny Rogers kat berjaya mall.













Bermalam di Hotel berdekatan.














Had dinner at 'Restoran Alif/mamak'. Tak sedap tapi malas nak ke Tanjung Lumpur untuk makan seafood, penat dan ngantuk.













After breakfast kami headed towards Kuala Lumpur. Jalan lenggang sedap speeding..Tak laju mana 120-150 jer. Opss...Berbakul lah saya kumpul speedtrap rasa2 ni...














Teringat kueh 'Bom Durian' kat pekan Karak. So, exit di Karak dan ke Yik Kee Sekejap. Borong segala jenis tarts n Swiss Rolls. Sedap awakkk...













By noon sampai ke Ampang, terus ke pasar Muhibbah untuk lunch (jgn tak tau, Nasi padang kat pasar ni murah dan sedap). Beli barang dapur dan Condo Ampang Boulivard here we come. Alhamdullilah. Biarpun sdi sini hanyalah rumah musim cuti saya, tapi di sini saya temui bahagia.

32 comments:

roshanilawatey said...

Kak Hani, saya baru balik dari Ampang... pergi jenguk rumah di Taman Sri Ampang... Ampang Boulavard dekat dengan One Ampang ke...? opposite dng Ampang Point...? Rabu nanti balik KB sekejab. Esok dan lusa ke sekolah.

hani@debumelukut said...

Yer rosha, opposite Ampang point. Area tu ramai koreans n we fit in quite well...hehehehe

MulutPayau said...

Seronoknya.....!!!! Apa2pun...SELAMAT BERCUTI...

hani@debumelukut said...

Tq MP..akak ni memang 'Hantu Jalan2Cari Makan'

Cikli said...

enjoy sakan...

the.dreamer said...

g 2 ore tuh jah ko? cg din nge hk laen? hehe. enjoy holiday cikgu aunty

munna said...

selamat bercuti kak..sedap2 tgk menu yg akak makan...

makcu B said...

Kenapa tak datang ambik aiskrim kampung kat umoh kita, boleh tambah menu.

Insan Marhaen said...

IM pun dah lama tak lihat matahari terbit dari subuh ke pagi hari..

hani@debumelukut said...

tQ Cikli. Duk sini lagi buzy dr duk telipot sbb bibik tak ikut. Saya lah merangkap bibik sementara...

hani@debumelukut said...

Munna, kan akak ni bab makan memang juara..tgok size lah kannn

hani@debumelukut said...

Oh masih ada yer? Kalau tau ada kak nie gi amik..tok malu sikit abuk.

hani@debumelukut said...

IM, memang cantik bukti kebesaran Tuhan ni. Akak suka travel guna jln di pesisir pantai sbb mmg suka tgok laut...suka segala galanya mengenai laut.

hani@debumelukut said...

The Dreamer,kami bertiga tapi cam biasa la aunty drive sbb uncle kan uzur.Kimi tak ikut sbb dia kena daftar Uitm hari ni.nanti add sorang lagi bila ambik Iffah di cyberjaya ptg ni.

Anonymous said...

Ticer,

alang2 duduk ampang, try ler makan kat the butcher@syamille. Kata orang steak dia sedap. Pilih daging part mana yang nak, pastu dia akan masakkan. Air kat situ free ngan syarat kena habiskan. boleh google kedai dia...

hani@debumelukut said...

Sure, sure....favorite spot tu.

Anonymous said...

Condo mewah tu...takut lah kita nak singgah pun....Pn Mona.

hani@debumelukut said...

Apa pulak? Silap condo kot..condo hani ni yg depan JPS ampang tu, sebelah Duta Suria.unit org lain mewah lah, unit hani biasa2...hinggap musim cuti jer.

hani@debumelukut said...
This comment has been removed by the author.
Acik Erna said...

assalam hani..selamat bercuti..
rasa teringin pulak nak pi bercuti..

wahida said...

teringin lak saya nak rasa boom durian tu kak...

Kakzakie said...

Walau letih tapi puas bila segala kehendak dan tempat yg hendak dituju dpat dicapai. Sedar tak sedar sampai rumah penuh satu bonet kereta.....

cikguden said...

telipot kat mana?

maiyah said...

assalam..

wahhh.. sronok nya.. sy x gi memana, prgi dekar2 je

hani@debumelukut said...

Acik erna, saya sebenarnya lebih kepada balik ke rumah musim cuti aje..bukan really bercuti pun.sekali gus jenguk anak menantu yg tinggal di unit sebelah.

hani@debumelukut said...

Wahida, ada cawangan dia kat Pj

hani@debumelukut said...

Kakzakie, tak lah, bukan shopping pun, jenguk anak2 jer.

hani@debumelukut said...

Kakzakie, tak lah, bukan shopping pun, jenguk anak2 jer.

hani@debumelukut said...

Maiyah, kat mana2 pun asal hati bahagia kann

hani@debumelukut said...

Cikguden,
Kenapa? Biasa ke area telipot tu?

AZANI said...

bestnya cuti akak...

kella said...

kita baru plan nak ke terengganu dan tanjung lumpur makang satar!! huhu.. sedapnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...