Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, May 25, 2011

Setahun sekali cikgu bersalin kulit jadi apa saja...

Seperti yang di janjikan, inilah kami di 'Sambutan Hari Guru' peringkat sekolah hari ni.

Cikgu Puzi dan tukar profesyen jadi Petani.
Cikgu Rahimah jual kueh kat pasar.
Cikgu Shaireen tumbuh sayap jadi helang.
Guru Mathematik jadi dayang istana.

Ni cikgu mana pulak yg meninggal ni?
Zorro pun zorro lah, dah kamu semua suruh pakai topeng, pakai aje..
Dan saya seperti yg telah di beritau semalam,
Jadi seekor dari sepuluh ekor ayam.
"Anak lah ayammm..Pok pok pok pok pok,
anak ayam turun sepuluhhh...
mati seekor, mati seekor tinggal sembilan.."
Kita menari chicken dance lagi.
Guru besar dan kawan2 terliur nak jadi ayam jugak,
terikut ikut menari..
Ayam2 ni mengepak bukan main lagi bila lagu Korea 'Nobody but you' dimainkan.
Nak runtuh reban tadi..
Hmmm mujur jadi cikgu, dapat juga jadi ayam sekali sekala.
Dapat Hadiah lagi you..
Ok, ni foto terakhir..
Ayam hampir pencen yg keletihan tapi puas dapat hiburkan anak murid.


30 comments:

NuR si CiKGu RiBeNa said...

bestnya...
selamat hari guru...
walaupun dah byk hari..

=)

hani@debumelukut said...

TQ nur, sebenarnya 16 mei hari tu kami buat pelancaran saja, hari ni baru kami buat sambutan.Memang best pun..

Insan Marhaen said...

kenapa tak buat satu laukan yang memberi kesedaran
pada anak murid? bukannya yang menampakkan keanak-anakan kita.

hani@debumelukut said...

IM, ni hanya sebahagian saja acara sambutan..byk lagi slot2 yg tak saya tonjolkan.Kadang2 kita perlu jadi kanak2 untuk mengenali kanak2 dengan lebih dekat..Kami yg dah berpuluh tahun memegang jawatan guru(pendidikan awal kanak2) ni memang tidak pernah mengenepikan bab pendidikan dalam segala hal.Demi anak2, kami cuba apa saja.

Ibu n Abah said...

wah...
cikgu sangat sporting....
hari ini yg kelakarnya bila cikgu tulis, reban hampir runtuh bila ayam menari lagu korea.... heheheheh

hani@debumelukut said...

Ibu dan Abah, memang betul cam tu lah gegak gempita nya keadaan kat sekolah tadi..
Kalau reban runtuh, esuk mengajar sambil bertenggek kat dahan rambutan saja lah..

ahmad humairi said...

oooo chicken dance ek???
saya pun jadi ayam gak mase tuh,
balik umah sakit pinggang dibuatnya...

hani@debumelukut said...

Ahmad Humairi,
oh, biasa jugak jadi ayam yer?ko ko kokokok..

HonEyBuNNy said...

banyaknya hadiah....

suka la tengok chicken dance tu...hehe

hani@debumelukut said...

honEyBuNNy,
tq kerana suka tgok foto chicken dance..kalau tgok kami menari betul2 tadi dasyat tau..boleh pecah perut gelak.

MulutPayau said...

Assalamualaikum...
Tgk gmbr2 tu..dah trbayang betapa meriahnya smbutan hari guru...seronok lagi bila dapat hadiah..
Ehhhh kita sama laaa..Mp pun menari Chicken dance gak.....hehehe mmng seronok!!!

munna said...

zaman munna dulu cikgu jadi penonton anak murid buat persembahan.. skrg dah terbaliklah kak..bestnya byk dpt hadiah...mesti jadi cikgu kesayangan anak murid ni

hani@debumelukut said...

MP, Hanya seorg cikgu yg tau bagaimana rasanya bila kita buat persembahan, murid2 terlonjak2 gembira dan menari2 bersama..

hani@debumelukut said...

Munna, dah selalu kita tonton persembahan murid,hari ni biarlah kita pula di tempat mereka.

Che Mid said...

awat tak masuk video sekali.. hisshh.. rugilah tak tengok reban nak roboh tu!!

hani@debumelukut said...

che mid,
Segan lah, takut nanti ada yg tempah buat persembahan kat funfair lak..

LIPISLADY said...

Sallam Cikgu Hani,

Seronoknya ayam-ayam tu menari,
sampai ke nak pecah reban..hehe..

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Cikgu Hani,

Best anak murid sekarang. Ada hari guru, boleh tengok cikgu 'bersalin kulit' (pinjam kata cikgu).

Zaman akak dulu belum ada hari guru, kami mesra dengan guru bila ada lawan netball atau bola tampar, iaitu ketika sukan sekolah.

mokwonik said...

hepi ticer's day..nanti boleh demonstrate skit chic dance..tak tau lak ade jenis joget gini...mokwo tau goreng ayam jekk!

hani@debumelukut said...

lipislady..nasib baik reban konkrit

hani@debumelukut said...

Kunang kunang,
samalah, zaman kita serupa.

hani@debumelukut said...

mokwonik,
Chicken dance ni kat you tube ada...masa aerobic pun boleh buat gak..

wahida said...

comelnya ayam2 tu...hehe..sporting la semua cikgu2 tu..dgn pengetua sekali sporting!!

seronok murid2 tgk persembahan cikgu lak kali ni..


sekalung tahniah utk akak dan para guru lain!!

hani@debumelukut said...

wahida,
tq....

Fadzli Amir said...

Salam....bestnya anak murid sekarang, siap cikgu jadi penghibur lagi...dulu masa sekolah mana ada cikgu nak buat macam ni, sumpah...takkan buat punya...hehehe

maiyah said...

assalam..

x lewat lg nk wish kan kan.. slmt hr gru.. tersenyum tgk pic.. mmg meriah :D

hani@debumelukut said...

fadzli Amir,
dulu lain sekarang lain..

hani@debumelukut said...

Salam Maiyah,
tq atas ucapan tu..memang setiap tahun macam ni lah sambutan nya.

Ann Huda (Ate) said...

Suka tgk ank ayam yg beso2 tu...;)

hani@debumelukut said...

heheheeee...ayam cukup makan ni Ate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...