Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, August 14, 2013

N3 pendek.

Berhenti berharap.
Dah.
Otak teramat senak.

7 comments:

Kakcik said...

Selagi bernyawa, setiap saat mahu atau tidak, kita titi juga hidup ini ...

Ann Ishak said...

Bersabar jawapannya :)

al- lavendari said...

saya lain pulak .. perut yang senak kerana kekenyangan.

makcu B said...

Pakukan minda, stepler semangat, tampallah hati yang koyak dan teruslah berharap..... Kak Nie jangan tewaskan diri, Makcu takut ni.

Anonymous said...

La Tahzan.
Optimislah dengan ujian. Itu
hadiah dari Tuhan.
Bersyukurlah. Beruntunglah.
Dari jutaan, engkau pilihanNya.
Kita rasa kitalah yang besar
ujiannya. Kita rasa kitalah paling
berat bebanannya.
Come on. Ada orang lagi besar
ujiannya. Lagi berat bebanannya.
Jangan merungut sayang. Jangan
mengeluh walau sedetik.
Kita milik Dia. Dulu, Kini. Dan
selamanya
Maka Dia berhak menentukan
yang sebaiknya buat kita
Bukan hanya di dunia. Bahkan
hingga ke daerah sana.
Jalan takdir Allah tak pernah
salah.
Berbaik sangkalah dengan
aturanNya.
Jika perlu engkau menangis,
maka menangislah.
Tapi sayang, jangan sedih lama-
lama.
Nampak macam kita kurang
redha dengan apa yang Allah
aturkan.
Takdir Allah is something yang
unexpected.
Miracle things may come soon.
Soon.
Engkau harus percaya.
Ya, percaya
La Tahzan.
Syurga itu mahal sayang, bukan
mudah kita nak dapat.
Even people always said, benda
yang payah nak dapat itulah yang
kita akan benar-benar hargai.
Dan kita pasti bahagia sangat bila
dapat.
Itu pasti.
Senyum.
Tapi terkadang ada masa kita
jatuh.
Tak mampu nak bangun.
Tapi, ingatlah. Walau apa pun,
Allah akan tetap menemani.
Just beside you.
Selalu.
Allah akan ubat luka di hati kita.
Perlahan. Perlahan.
Inilah hadiah buat hambaNya
yang bertabah!
Tears.
InsyaAllah, bila Allah redha, Allah
akan mudahkan.
Tak mudah. Siapa kata mudah?
Tapi inilah kasih sayang Tuhan.
Berdamailah dengan takdirNya.
Dan sampai masa kita akan
faham, ada perkara yang memang
dah tertulis akan terjadi.
Dah tertulis di Luh Mahfuz.
Dan kita mesti berhenti daripada
memaksa ia jadi macam yang kita
nak.
Tetaplah sabar dan redha dengan
aturanNya.
Buka surat cinta dariNya.
Pasti akan damai hatimu
" Maka hanya bersabar itulah
yang terbaik
(bagiku)" [Yusuf:18]
La Tahzan .
Kesatlah air matamu.
Allah ada.
Allah tahu.
" Dan bertakwalah kepada
Allah, sungguh, Allah
Mengetahui segala isi
hati" [Al-Maidah:7]
Dan ingatlah,
“Kebahagiaan kita tidak
terletak pada harta, tidak
pada penampilan diri, tidak
juga pada gemerlap
perhiasan dan keindahan
dunia. Ukuran kebahagiaan
terkait erat pada hati dan ruh
manusia yang mendamba
redha Tuhannya.” -Hasan Al-
Banna-
La tahzan.
Jadilah wanita yang paling
bahagia! :)

Ciare Baha said...

Assalamualaikum. Ya Allah. Senak dada baca blog ini. Aunty ni mummy kpd Pja blogger kan. Dia ada blog pjamerahjamboo tak silap. I'm used to be her blogger friend. Tak silap ada ucap selamat bersalen pada Pja but then I got just silence. Dan tak sangka silence tu sebenarnya adalah ini... Saya sedih sgt2. Sorry sebab bersedih di sini... Saya doakan Allah segera sembuhkan pja... walaupon tak pernah berjumpa... Pja... we miss you...

SRIWALI said...

Salam Nim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...