Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, August 7, 2013

X posa,X leh raya.


Ja, ucapksn lah selamat tinggal pada bulan keberkatan ini.
Esuk Syawal, Ja tak leh raya raya sbb awak tu tak posa.
Tu lah, mummy suruh Ja bangun cepat2 dan turut berpuasa Ja tak dengar,
Sekapal lah Ja, Imaad, Iyaad dan Arman.., tak posa tapi nak raya.
Kah kah kahhh...lawak yg boleh buat mata berair nih!
tapi Ja jangan risau,
baju raya tetap ada buat Ja.
Tudung layer2 lagi tau!
Jap lagi mummy nak masuk dapur.
Walau rumah kita tak ber'Open house' tahun ni,
penduduk negeri kena isi perut juga.
kena masak juga.
Lagi pun mummy nak Ja hidu bau raya.
mana tau bila hidu bau raya, Ja ada response
Tiba2 syawal ni Ja wakes up, who knows.
(Tak sah kalu tak angan2 mat jenin gitu)..
Lalalaalallaaa.....
Ja tau tak mummy happy hari ni?
Ja pun happy tu, cuma ja tak nak tunjuk.
Apa tak happy nya,
Semua yg dekat di hati mummy ada di bawah bumbung ni.
Tahun ni pertama kali mummy dapat beraya lama2 dengan Ja kan?
Selalunya sekejap jer Ja beraya, pas tu ja sibuk on call lah, kerja lah...
6 tahun Ja beraya jauh di luar negeri, mummy hanya ber'skype' saja dengan Ja di pagi raya.
Alhamdullilah , mummy seronok sgt dapat beraya 'full house' tahun ni.
Kita tok sah fikir pasal tahun2 depan, perancangan Tuhan adalah yg terbaik,
serah kepada Dia untuk menentukan segalanya.
Hari ini adalah kenangan bagi hari esuk.
So, we make the best memories ever.
(Keep telling myself, keep the tears to myself, jgn spoilkan suasana raya.)
Okey Ja, kita dengar lagu raya nak?



11 comments:

Kakcik said...

Salam lebaran...

azlini said...

selamat hari raya mummy & ja sekeluarga...mummy x nak sedih2 tau...kalau mummy sedih ja pun sedih gak...so, be strong k...ja, pls wake up...ramai yg tunggu nk beraya ngan ja ni...

Ann Ishak said...

salam aidilfitri

Anonymous said...

Selamat hari raya auntie. Saya tumpang gembira dgn kegembiraan auntie. Stay strong auntie. Keep writing. Saya suka baca. Lots of loves and doas.

Amoi Farah said...

Semoga Ja cepat sedar & cepat sembuh supaya mummy Ja boleh bergembira seperti dahulu

Anonymous said...

Slmt hari raya aunty,ja dan keluarga...
Doa saya msh spt biasa...spt selalu2nya utk ja dan aunty sekeluarga...
Biarpun sibuk berhari raya,blog ini akn tetap menjadi persinggahan...
Aunty,aunty xbersendirian...

Che Sham said...

slamat mnyambut lebaran...smoga keberkatan melimpah ruah..Allah ma pengasih...maha penyayang....

Anonymous said...

Salam mummy. (bolehkan sy bahasakan puan begitu?) mummy, sy kenal kak pija waktu blaja di kelantan. Dia prnh bntu sy dan kwn2 dlm satu prog d universiti. Setiap hr, tanpa lelah sy akan ikut prkembngan kak pija. Sbb, walau skejap brkenalan dgn kak pija, terasa sgt rapat. Setiap hr jugak nk sgt jenguk kak pija. Tp msih lg x brkesampatan sbb jauh. Mummy, doa sy, dipermudahkan sgala urusan kak pija, mummy dan keluarga. Moga mummy sentiasa diberi kesihatan yg baik dan kekuatan jiwa yg tak terhingga. InsyaAllah. Selamat hr raya mummy. :-)

Yeoh Teik Hai said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Hani dan sekeluarga.

Angah said...

selamat hari raya, semoga berkat syawal ini Ja akan sembuh

Anonymous said...

Salam aidilfitri. Stay strong n try tidak terlalu bersedih di hari kemenangan. Anggap Tahun ini hari kemenangam buat ja kerana walaupun keadaan nya begitu...dia telah 'bertarung' dan masih bernyawa. Apa2 pun my doa to all d fam9ly members. Selamat hari raya. Maaf zahir batin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...