Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, November 23, 2013

10 perkara terlarang

10 perkara yang tak digalakkan bila musim hujan melanda
1. Jemur pakaian di ampaian, Boleh jugak kalau rajin nak main kejar2 dgn hujan,
2. Pakai baju 'dry cleaning only'dan kasut2 berjenama.kalau nak pakai sebab nak alasan untuk beli kasut baru go ahead lah..
3. Makan ABC di gerai tepi jalan, makan benda lain pun bahaya, mandi free bila kereta lalu.
4.Memancing-kecuali awak pakai payung atau raincoat dan ikan tu bodoh benar nak gigit umpan waktu tu.
5 Jogging atau bersiar siar di taman, Ambik2 angin hapa kalau dah ribut sampai nak terlucut baju di badan.
6. Berkelah. Ada ke yg berkelah? Uncooked tools/Kakah tok pok, kata org kelantan.
7 Meeting Ahli mesyuarat tingkap di depan pagar  jgn sekali kali, ngumpat berdosa, di panah petir kang..
8 Bakar sampah..kalau tak leh tahan dah, rasa nak bakar jugak, bakar depan tv, gitu boleh.
9 Siram bunga,pangkas pokok, berkebun, bernyanyi nyanyi dlm kebun tu katak tak suka. jeles sbb ada persaingan bab suara.
10.Main hujan.Tak leh main hujan, demam! Tapi saya nak main jugak, nak jugak, nak jugak...ada aku kesahhh...!

4 comments:

mokjadeandell said...

besok nak pi Kel/Trengganu.Masih ok lagi kan..seriau juga .

Granny Hani said...

InsyaaAllah, ok lagi..Kalau nak banjir pun hujan berminggu minggu dan tak henti2 lebat nya...ni baru intro..Welcome to kelate.

Nizam.Ariff said...

Kak...kalau hujan elok basuh baju kat luar...jimat air...hujan tolong bilaskan...
Nak keringkan? ...errr..sidai atas dapur masa memasak...

wanisan said...

What about bathe together to save water during banjir?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...