Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, November 20, 2013

Imaad lah yg mulakan, bukan saya.

Suka main hujan. Sekarang pun masih suka.
maklumlah saya membesar dan menjadi tua di sini,
di negeri yg sentiasa di landa tengkujuh..
Banjir adalah rutin setahun sekali.
Dulu saya pernah bertanya kat ayah, kenapa kita tak pindah duduk di kawasan banjir,
suka sgt main air, jadi banjir bagi saya adalah pesta.
Sekarang anak2 pulak yg tanya saya kenapa rumah kita tak pernah dinaiki air.
Nak sgt, terliur sgt tengok rumah orang jadi swimming pool gergasi.
yer lah, itu saja yg kita fikir, pasal susah payah tu tak terlintas langsung dlm benak.
Agaknya bab suka main air ni keturunan ke hapa?
Ni, cucu saya ni pun suka main air..
Mujur lah dia suka main air,
Kalau saya nak main hujan pun saya boleh cover line.
"Imaad nih, asyik turun main hujan lah, basah lenjun dah tu..."
Saya hanya turun sebab nak selamatkan dia jer..
Dia tak nak masuk, nak terus main hujan, habis tu saya nak buat macam mana kannn...
Saya kena lah kawal dia takut jatuh longkang ke, licin ke..
Tu pasal lah saya pun basah jugak dan berenang riang ria dlm air paras buku lali jugak.
Imaad tadah hujan, saya tadah jugak..
Ketar2 sejuk, ketawa gigil2...
Imaad! nak masuk dalam rumah ke tidak nih?
Buat buat tanya bila ada orang jeling...

4 comments:

DYatie said...

Hehehe. Saya pun suka. Tapi dah lama tak mandi hujan. Hihi.

Ibu n Abah said...

Haaaaaa
Padanlaaa imaad demam
Granny nya ajak main hujan....

Granny Hani said...

D'yatie,
best tau, tambah2 kalau ada kopi panas bila sudah mandi hujan

Granny Hani said...

Ibu n Abah,
hehehe...mana tau kot2 main hujan sekali lagi, sembuh terus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...