Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, November 30, 2013

Tarik nafas lega.

Perhatian...Perhatian..!
Ada pengumuman penting nih.
Satu masaalah dah selesai,
at least at a time being selesai.
Last night saya di hadiahkan seorang pembantu rumah.
Happy nyer..............................
Semenjak bibik saya balik indon bulan 12 dulu,
segala kerja atas batu jemala patek.
Daily helper tu adalah.
Tapi tau aje lah kalau nama pun sementara.
kerja tak beres jugak.
Akuuu lahhh jugak!
Malam tadi seorang bibik terpacak di ruang tamu.
Haah?
Wan hadiahkan mummy seorang bibik?
Alhamdullilahhhhhhhh....Terima kasih lah Wan.
InsyaAllah kita pakat doa semoga bibik ni ok.
Bibik yg dulu bertahan bersama saya selama 7 tahun,
Dah seperti ahli keluarga.
tapi syg terpaksa balik Indon kerana dia 'termengandong'
Opsss..Jgn silap faham, kami bawak suami dia sekali kerja dgn kami ni..
(Tu pasal lah, next time jgn pandai2 gaji both husband n wife)
Harap2 yg ni tak bermasaalah.
Yer lah, Bibik2 ni macam gamble gitu,
kalau ok, ok lah..
Kalau tak ok nak buat camna.
Cuma setakat saya duk pakai pembantu ni,
tak pernah lagi yg bermasaalah.
Wan,
Terima kaseh kerana memahami..
Mummy tahu bayaran untuk seorang bibik sangat mahal.
Mujurlah Wan memudahkan.
Syukur.
Harap2 satu persatu payah mummy berakhir.
Sangat berharap begitu .
By the way, Wan dear, tau tak malam tadi Wan buat hati seorang mak mertua sangat happy.

7 comments:

t.a.t.a said...

Teacher Hani, bulan 12 itu hari and now nak jumpa balik bulan 12, hampir setahun la? lama.

ma yusoff said...

penutupnya buat dada sebak tapi senyum terukir di bibir....

Anonymous said...

untung mummy dpt menantu yg memahami mertua cam hsbnd ja.hrap maid tu dpt ringankan keje mummy skit yer...;)
-hafizah-

Granny Hani said...

t.a.t.a,
yer, hampir setahun lamanya.

Granny Hani said...

ma yusuff,
itu lah Wan, menantu yang sentiasa ambil berat pasal saya dulu dan sekarang pun.

Granny Hani said...

hafizah,syukur alhamdullilah...

Anonymous said...

Syukurrrrr..sori lbt sy bca n komen..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...