Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, June 29, 2011

Hello Jentayu..Dah bersawang ke?

Sessi pertama kursus dah beres.
Kerja kursus bertimbun harus di bereskan sebelum bermula sessi kedua minggu depan.
Assignment ada 3, essays and lesson plans.
Kena buat practical kat sekolah lagi ni.
Hari ni ke sekolah macam biasa.
Mengadap kerja sekolah pulak.
Aduyai, fening kepala patek ni tuanku!
Tapi tak per..My experience will be my guidence.
Jangan tak tau, masa kursus tu, saya lah di antara peserta yang paling senior.
Being in teaching line for almost 30 years now.
Seronok jugak jadi orang lebih tua ni.
A living dictionary, a living history in teaching.
Kira macam artifek kat muzium lah,
Bahan pamiran dan rujukan.
Ish, tiba tiba rasa macam dah jadi mummia pulak!

25 comments:

Ibu n Abah said...

cikgu..
pandai cikgu guna ayat..
'bahan artifak di muzium'..

ajumohit said...

bagus kan kak menjadi tempat rujukan kawan2..seronok dpt berkongsi ilmu kan

Huda said...

all the best kak :)

ibundo said...

pengalaman mendewasakan diri.
memang boleh menjadi walking ensaiklopedia..
salam hari rabu..

kella said...

takpe..takpe.. take a deep breath... lepas... =)

mykhalis said...

waw..sama lama dengan mak saya.. dia ngaja dah 35 tahun.. hehe.. tapi semakin dekat nak bersara semakin bersemangat nak mengajar..

MulutPayau said...

Biasanya yg brpnglaman sntiasa mnjdi rujukan......

p/s...heheheh kenapa boleh jadi mummia pulak??????

cikguden said...

kongsi la pengalaman kat sini

hani@debumelukut said...

ini mesti ada org tak balas sms lah ni...berasap kepala kan? akak pun cam ni jugak kalau org tak balas sms...paling2 jawap aje lah..ok ker, tak ok ker..

insan marhaen said...

'Living dictionary' seperti ini sepatutnya dihargai dan di letak ke persada yang tinggi.

Aku said...

kak, bab artifak tu aku suke... orang akan selalu kaji...

Zaitun said...

Kalau artifek nilainya tinggi.

Cik Ina Do do Cheng said...

kalau dah jadi bahan rujukan mesti hani banyak pengalaman dan ilmu.mesti terima banyak soalan dari junior. bestnya.

hani@debumelukut said...

ibu dan abah, memang terasa mcm gitu

hani@debumelukut said...

Ajumohit,
tak jugak aju, kadang tu akak pun sama confused.

hani@debumelukut said...

tq huda

hani@debumelukut said...

mykhalis, wahh lagi senior dari akak ni..kirim salam kat mak yer.

hani@debumelukut said...

ibundo, experience is a good teacher

hani@debumelukut said...

tq kella

hani@debumelukut said...

MP, hhehee..tua sgt kot!

hani@debumelukut said...

IM nice word,tq

hani@debumelukut said...

Aku, kaji lah selagi terdaya

hani@debumelukut said...

Zaitun, kalau pasu lama nilai tinggi lah, ni org lama ni dah tak di pandang org dah

hani@debumelukut said...

cik Ina, tak tahan nya takut asyik kita aje yg kena jawap soalan lecturer..

hani@debumelukut said...

Cikguden tak kena gi kursus ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...