Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, June 6, 2011

Kalau tak sedap salahkan resipi..Petua memasak dari mummy.

Janji dengan dia.
Cuti sekolah boleh buat cupcakes.
Hari hari duk tanya bila nak buat.
Jadi hari ni saya biarkan dia dgn projek 'Cupcakes' dia tu.
Bibik jgn kacau,main jauh jauh..
Anis tak nak di ganggu tu.
Saya cuma bantu pergi kedai belikan bahan2
dan print resipi dari blog kekawan.
Macam kapal pecah dapur saya hari ni.
Semua kelengkapan buat kek dikeluarkan dari kabinet.
Mcm nak raya pulak rasanya.
Siap buat buttercream ising lagi.
Ni lah hasil nya.
Kerja budak umur 10 tahun.
Maka siaplah Oreo cupcakes dan Red velvet cupcakes tadi.
Anis, mummy salute you lah.
Biarpun tak secantik cupcakes orang lain buat,
Anis ada daya kreativiti sendiri.
Bagi mummy cupcakes Anis tu cantik.
Sedap.
Tengok la anak siapa kannnnn.

13 comments:

nyanyisunyi said...

umur anis berapa?bolehlah auntie tackle buat mennatu heheheh...wahhhh..tabik springlh..bagus bg galakan kat anak2..biar sepah sikit asaalkan dia mahu dan rajin mencuba...

hani@debumelukut said...

Nyanyisunyi,, Anis ni kuat makan tau...sanggup ke beli beras lebih?

lina said...

salam ma'am - hugs and kiss to anis ...good job!

sahida said...

waaaahh, anis pn dh pndai buat cupcake.. sy sndiri masih tau makan je, tak tau buat..ehehe!

hani@debumelukut said...

Lina,
Tau lah anis tu, mmg suka masak masak ni. Kirim salam ko mama..lama x sembang dgn dia.

hani@debumelukut said...

Sahida..beli lagi best, lawa2 lak tu

MULAN said...

wallaaaa.... aunty pon salute betol dgn anis... cantik cupcakes nya.. rajin pulak tu..

Acik Erna said...

assalam hani..anis 10 tahun?
memang berbakat nanak mommy ni....

hani@debumelukut said...

Tq aunty Mulan. Anis seronok duk baca blog ni berulang kali lah malam ni..

hani@debumelukut said...

Acik Erna,
kalau tgok kan badan ngalahkan org dewasa...hehehe, size mcm mak dia lah.

Zaitun said...

Tahniah buat Anis,baru 10 tahun dah boleh buat cupcakes secantik itu.

Mie said...

Wah kalau camni boleh bukak kedai kek bila besar nanti..

munna said...

pandai anak kak hani deco cc ..cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...