Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, June 21, 2011

Maaf tok, boleh bayar secara ansuran tak ni...

2/6/2011
Somewhere kat Duke expressway.
Sebelum masuk lebuhraya utara selatan.
Dlm perjalanan ke Cameron la nih.
Kena lagi.
Walhal dah beringat.
Dah serik buang duit hampir 2k tahun lepas untuk saman speeding.
Dalam beringat kena jugak.
Bukan laju mana punnn....
Adoiii...!
Berapa kena bayar ni tok?
Haah?
Banyak tu...
Sama byk dgn kos sewa Apartment kat Cameron Highland.
(Ni tertangkap kering dlm perjalanan la ni...)
Tau pun banyak, pastu sapa suruh speeding?
Ampunnnn...!!!!

32 comments:

Huda said...

if leh bayar ansur2 ok gak kan kak :) hehehe..kadang2 bile dh speed tu mmg payah nak control :)

munna said...

kak hani ke yg drive?....

Marina Monroe said...

Ishh...sayangnya duit..kalau dah nasib, hati2 pun kena jugak..

hani@debumelukut said...

Tu lah huda, bila dah steering kat tangan tu, itu lah masaalah nyer..

hani@debumelukut said...

munna,
bab driving ni mmg totally kak hani. hubby akak tu tak sihat, on medication. hulu hilir pun akak lah.

hani@debumelukut said...

Kak Marina,
Nak rugi cam tu lah kak..buang duit sungguh. kalau beli ayam dah boleh jamu satu kampung.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Cikgu,

Sapa yang kena tu.

Acik Erna said...

lepas ni beringat lagi ye hani.

Mie said...

Tak boleh tangguh bayar ni kak, nanti bayarannya lagi mahal.. sbb ikut tempoh.

hani@debumelukut said...

kunang kunang,
saya lah yg malang nya tu..

hani@debumelukut said...

Acik erna,
insyaAllah..la ni saya dah baik dah..tak bawa laju2 mcm dulu dulu.

hani@debumelukut said...

Mie, biar betul ni..akak ingat tak nak bayar dulu...nanti2 baru bayar.

Zaitun said...

Kalau buang duit untuk makan atau jenjalan tak rasa rugi kan tapi kalau bayar saman alahai....

Che Mid said...

Salam.. kalau ku tahu nak kena sepid terep..baik pulun laju-laju maksimum tadi!!

Ibu n Abah said...

cikgu...
hmmmm.... saya pernah buat entry mengenai kena saman ni...
kalau kita bawak kereta, orang lain bayar saman.... sedap kan...
kalau kita kena dan tuan kereta suruh kita yang bayar.... terasa gak....
- itulah yg suami akak katakan masa dia bayarkan saman akak...

hani@debumelukut said...

Zaitun..rasa macam tak rela jer nak bayar, tapi dah buat salah tu kena terima padah nya..

hani@debumelukut said...

cik Mid,
hahahhaa...bagus ayat che mid tu..itu yg saya kata kat hubby, tapi dia jeling balik..dah buat salah tu diam2 lah patut nyer..

hani@debumelukut said...

Ibu dan Abah,
saya dah janji dgn hubby tahun lepas.dia bayarkan.
tahun ni kena lagi pun dia terpaksa bayarkan sbb saya mmg tak mampu nak bayar...
Nampak gaya kena fikirkan N3 bodek yg lebih class ni...hehehe

Cikli said...

patuhi had laju kebangsaan.

AZANI said...

kak hani
boleh merayu utk kurangkan saman,?saya pernah kena dulu, mengadap pegawai kat polis trafik...

Aku said...

jumlah saman tu boleh tukar sport rim tu kak... ish.. ruginyer.... hahahaa

Ann Huda (Ate) said...

Alhamdulillah stakat ni Ate blum 'terkena' lagi. Kalau tidak tak mampu juga Ate nak membayarnya.

First time tgk..mcm tu ke rupanya surat saman? Siap ada gambo keta kita ek?

hani@debumelukut said...

Cikli,
yer cik, lepas ni beringat ingat dah..

hani@debumelukut said...

Azani,
boleh ke? Last year hubby cakap tak boleh..bayar jugak at last.

hani@debumelukut said...

Aku,
yer tak yer...tapi org tua mcm akak ni tak sesuai dah pakai sport rim..

Abu Hanifah said...

Sayang semuanya, sudah terlambat!

hani@debumelukut said...

IM, dah terlambat ke...?

wahida said...

kalaulah boleh bayar ansur2 mmg ramai yg setuju rasanya...

syah shah said...

kekadang memang tak pasan kaki sedaaaapppp je tekan minyak... tau-tau je sampai surat... haha~ :P :P

hani@debumelukut said...

wahida, bayar ansuran mcm kutu tu...10 kali bayar ke...

hani@debumelukut said...

Syah shah,
ini mesti ada pengalaman kena saman jugak ni...

Anonymous said...

Kak Hani punya MPV takde auto cruise ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...