Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, June 20, 2011

Pengalaman bergambar dengan 'dia'...Teringat cerita ni pun boleh meremang bulu roma ....


Saya bercuti di Bandung bersama 9 org kawan.
Kami ke Kg Daun yang terkenal dgn tempat makan malam yang lain dari yang lain.
Dalam hutan tanah tinggi.
Suasana kelam..
Cahaya hanya bergantung pada lampu hiasan yg malap dan unggun api tempat memanaskan badan/tangan.
Sunyi dan kesejukan menggigit tulang.
Pukul 2 pagi kami pulang ke hotel.
Walau mengantuk dan penat saya tak sabar nak tengok gambar2 yg dah di rakam.
Kami hurung komputer riba dan gelak2 mengulas setiap wajah kat foto2 tu.
Sekali semua orang terdiam.
Mata terpaku kat sekeping foto yg kami ambil ni.
Kat foto tu semua biji mata kami jadi 'red eye'
Biasalah tu kann, kena edit lah tu.
Tapi berdiri bulu roma kami dan kering tekak di buatnya bila tengok 'dia'
Rupanya di antara saya dan kawan sebelah,
ada tetamu yg tak di undang.
Pandai dia menyelit ikut posing bersama kami.
Merah sungguh matanya,bundar lagi.
Tepat memandang kamera.
Tinggi lebih kurang saya cuma wajah nya tak ketara sangat.
Kalau ketara, rasa2 cantik lagi saya kotttt...Lawak takut nih!
Pandai jugak posing dia ni yer...
Ok, tutup laptop..Macam tu pun takut ko org ni yer.
Dah, berus gigi,tutup lampu dan masuk selimut.
Malam tu kami tidur 5 orang satu katil.

(Maaf, foto tu dah kami delete jadi tak dapat nak share..)


42 comments:

kakcik said...

Kenapa delete gambo tu.. boleh juga kakcik kongsi tengok! :)

Cikli said...

seriau weh pagi-pagi ni.

ajumohit said...

aduyaiii mistik sungguh...teringat gi bandung tahun 2009 dulu2...

Acik Erna said...

assalam hani..kalau tak delete boleh sharekan..tapi mungkin jugak dia tu hilang dari gambar kalau dah lama..

Zaitun said...

Seram kak Zai dengar.kadang2 ada tempat2 yang agak keras tanpa kita sedari dia mencelah.

wahida said...

sumpah saya seram baca ni kak...kalau saya pun, cepat2 delete gambar tu...nasib dia tak ikut akak balik....huhu....

Yunus Badawi said...

Alaaaa nape delete? Ingat nak tengok gambar 'dia' huhuhu

Yunus Badawi said...

Kalau saya ke Bandung mmg tak pergi tempat tu lah. Seraaammmm

bonda_tie said...

isy, dgr cerita pun dah meremang bulu roma... takutnye.

Huda said...

isk3..seram lak baca kak..minta selisih :)

ummiarissa said...

agaknya bila saya dapat bercuti ke sana ye...sekarang anak-anak sedang membesar,banyak nak pakai duit...mungkin selepas suami bersara kot...

munna said...

MEREMANG BULU ROMA MUNNA MEMBACANYA BELUM TGK GAMBAR LAGI...

MULAN said...

alaaaaaaa.... pesal citer... seriau dah ni...

hani@debumelukut said...

Kak chik, bila dah takut sgt tu malam tu jugak kami delete foto tu..herannya byk kami posing tapi dia tak join pun.tu satu jer..

hani@debumelukut said...

Cikli pun takut..?

hani@debumelukut said...

Ajumohit, ni pun tahun 2009 lah ni.Akak selalu ke bandung tapi ini lah first time ada tetamu tak di undang ikut sama..

hani@debumelukut said...

Kak zaitun,
kita org pun takut giler mlm tu..

hani@debumelukut said...

wahida, nnti kalau ke bandung cer pergi tempat nih..tgok sendiri.

hani@debumelukut said...

Yunus badawi, kena try pergi sekali..prove that i am right.

hani@debumelukut said...

bonda-tie,
Akak laaaagi lah takut.

hani@debumelukut said...

Huda,
masa tu rasa nak balik msia jam tu jugak!

hani@debumelukut said...

ummiarissa,
InsyaAllah, anak2 besar boleh la jejalan..akak pun start melancung dgn kawan2 bila anak2 dah besar..tu pun kena juga luangkan masa melancung dgn anak2 kalau tak susah nak dapat permit dari mereka..hheehe

hani@debumelukut said...

munna,
penakut jugak adik ni ek??sekapal lah.

hani@debumelukut said...

Mulan, bila dgr org citer bab hantu akak tak caya tapi dah kena batang hidung sendiri..nasib baik tak terkencing jer..

sekamar rindu said...

salam...puan,

pasti best dapat melancung di Bandung...mungkin suatu hari nanti insyaallah..saya akan ke sna juga..

tq singgah blog saya

~ yus ~ said...

huhu, saya yg tumpang baca ni pun serammm...

kalau jd kat saya pun, lama dah delete gambar tu, mesti seram nak terus simpan kann...

LIPISLADY said...

Sallam,

Tetamu yang tak diundang,
mengapa delete, ramai yang nak tengok..

Kakzakie said...

Sayanglah cikgu... patut upload dulu sebelum delete dari camera. Kakak dah dengar banyak tetapu tak diundang yg tumpang bergambar. Heee...

hani@debumelukut said...

sekamar rindu,
memang Bandung tu tempat shopping yg selalu saya kunjungi tapi Kg Daun tu, itu lah pertama kali saya pergi dan mungkin juga kali terakhir.tak nak pergi dah.

hani@debumelukut said...

yus,
hehehe...ramai yg penakut mcm akak rupanya kat sini

hani@debumelukut said...

Lipislady, itu lah, nyesal lak delete foto tu..foto di tempat yg sama ada lagi tersimpan tapi yg lain tak ada pulak Si Dia ni..

hani@debumelukut said...

Masa tu Kakzakie, tak ingat apa dah, laju jer jari tekan key delete..memang menyesal tak sudah bila kenangkan terdelete foto tu..

Aku said...

'dia' tu bukan tikus ke kak?

mnata tikus merah menyala kalau kena flash.. hik hik hik..

a kl citizen said...

kalau tak delete boleh juga numpang tengok... :)

ibundo said...

seramnya hani...Itu satu pengalaman hebat yang susah nak terjumpa balik tu.
sayang di delete.

hani@debumelukut said...

Aku,
sah bukan tikus sebab tinggi nya lebih kurang akak..berdiri betul2 di sebelah akak..

hani@debumelukut said...

a kl citizen,
sekarang baru rasa frust sbb terdelete..citer kat hubby pun dia tak caya sbb bukti tak ada..kami yg tgok ni lah yg jadi saksi kebenaran nya

hani@debumelukut said...

ibundo,
Kalau boleh tak nak tgok untuk kali kedua...

Piasara said...

"alahhh...saya dah takut ni..nak gi bilik air pun takut ni..nasib baik dah delete.."

Abu Hanifah said...

Apa salahnya dia tumpang sekaki..he..he..

hani@debumelukut said...

Piasara,
kan dah kena berteman nak ke bilik air tu...hehehe

hani@debumelukut said...

AH,
Yer la tu..Agak nya dia ni secret admirer tak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...