Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, June 5, 2011

Nak satu.

Dia di belakang saya.
Dari jauh dah kedengaran enjin bergema.
Meter saya cuma 140.
Meter dia berapa a?
Saya ke lorong d kiri.
Tau dia mesti nak potong.
Bagi jalan.
Zupppppp....!
Berdesing dia overtake kereta saya.
Bapak siapa atau anak siapa lah yg bertuah boleh pandu kereta ni.



Ini mesti yg duit lebih ni..
Nasib baik kereta saya bukan kereta sports,
hanya sebuah kereta tua,
dan saya pun dah tua.
Kalau tidak, mau aje saya kejar dia.
Bukan apa, saja nak beritau dia,
saya pun ada kereta macam ni.
Betulll..,
Itu hari bila isi minyak,
dapat free 2 buah dan berbulan saya letak atas dashboard.
Sekarang dah hilang dah..

28 comments:

sekamar rindu said...

salam...puan,

saya pun ada satu...dapat hadiah masa isi minyak..

:))...

hani@debumelukut said...

sekamar rindu,
akak punya warna merah.porce

chekgu BaniHassim said...

hmm...
laju2 pun nk kemana...
kan bagus kite bwk slow n steady smbil menikmati keindahan alam spjg prjalanan... :)

hani@debumelukut said...

betul tu...itu kita drive slow tuh

HonEyBuNNy said...

fuhhhh...kereta itu...

macam nak ligan ja keta sport tu....hehhe

Acik Erna said...

assalam hani..akak pernah nampak..akak cakap ngan anak..sape la bawak kete laju tu..bukan lawa pun ketenya..penyek..he he
anak boleh cakap..makk..penyek2 pun kete mahal tu mak..katanya..
sah2 maknya tak kisah lansung pasal kete..sampai tak tau jenis dan harga kereta..he he..

ajumohit said...

Saya slalu kata kt anak2 org yg drive lelaju tu tak tahan nk buang air.....huhuhu

nidus2 said...

Pak Nidus ada 5 buah...itu pun bagi kat anak-anak je.

AZANI said...

assalam kak
kat high way lengang boleh lah,cer buat kat pasir gudang perling ...terkial kial juga esp bila masuk kerja tau pulang..
hi hi

azieazah said...

Amboii 140 tu disebut “cuma”? Laju tuuu...

Yang tabik, masih sempat snap gambar tuuuu... hebat.

Kerja Hari Minggu, Mujur Ada yang Sudi Menunggu...

gedek! said...

Huh?

Kamu kah yg saya potong...?

Uncle Lee said...

Hi, wow! Love that car...looks like a Lamborghini.
Sure got some rich people around.
You have a nice day.
Keep a song in your heart.
Lee.

estee_8980 said...

heheh.. hani saya pn ada gak kaler merah...tp bg anak2 pakai...hehe (wahhhhh bunyi cam org kaya je..ekeke)

Cik Ina Do do Cheng said...

ooo kereta mahal rood tax mahal.Tak pelah dik janji boleh jalan lagi.

hani@debumelukut said...

estee_8980,
hehehe..saya punya dah hilang tak kuasa nak cari pun..

hani@debumelukut said...

Uncle Lee,
where hv u been?..nice to hear from u again

hani@debumelukut said...

gedek,
ohhh awak yerrrrr...

hani@debumelukut said...

aziezah, kat highway boleh la ..

hani@debumelukut said...

Azani, hari tu 4jun jem giler..nak parking kat hentian sg perak tu imposible..penuh sesak

hani@debumelukut said...

Pak Nidus, 5? byk tuh..

hani@debumelukut said...

ajumohit, agaknyer gitu le...dah tak tahan lah tu...

hani@debumelukut said...

Acik erna, mmg budak2 lebih tau ...tu yg diaorg cepat2 snap foto kereta tu..jarang2 selisih tu ternganga lah dia org..

hani@debumelukut said...

Honnybunny, hehehe...akak dah ada 2 tau!

MULAN said...

ada banyak jugak kat rumah... macam design & kaler... tapi lagi bagus sbb bunyi tak kuat sangat... tak sakit telinga.. hehehe...

wahida said...

replika keta mcm tu pun saya takde kak...hehehe...

hani@debumelukut said...

wahida, kar supermarket byk..toys section

hani@debumelukut said...

wah mulan, rupanya ramai jugak yg ada yer...

hani@debumelukut said...

Cik ina, itu pasal lah kita tak tukar kereta baru kannn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...