Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, April 7, 2011

He is 28 but he is still my baby.

Nak cerita pasal anak sebab malam tadi saya duk teringatkan dia.
Dia call, risau pasal kerja.waiting for a promotion and stuff like that.
Anak sulung saya ni lelaki.
Very dependent.
They say that all first born are like that.
Papa dia pun first born n is also like that( but always in denial.)
He is a well behaved boy, shy and keeping to himself almost all the time.
Dialah pembantu saya masa dulu.
Segala kerja saya dia bantu.
(Masa tu saya tak ada pembantu dan dia ada adik2 yg masih baby)
Buat kerja tanpa protes, itu saya cukup bersyukur.
Sekarang pun macam tu, mudah nak minta tolong.
Being an ex MCKK's, he is proud of his school.
Too proud sometimes.
Selepas dapat degree dia terus kerja dan berdikari.
Yer ke Long?
Yer ke berdikari?
Heheheeee...I don't think so.........
Now, at the age of 28,
being married and first child coming soon,
I hope he will turn out to be a fine hubby and daddy.Along,
Serahkan segalanya kepada Tuhan,
kerana Tuhan sentiasa bersama kita.
Tidak pernah lupakan kita,
Hanya kitalah yang seringkali menjauhkan diri dari dia,
Tuhan lebih mengetahui segalanya.
Dan Dia lah tempat kita memohon..
InsyaAllah, dengan izinNya,
Mummy doakan segalanya kan baik baik belaka.

16 comments:

ratusiput said...

alhamdulillah kan bila anak2 yg besarkan dgn penuh kasih syg dan perhatian menjadi anak yg baik bila dia dewasa.smoga Allah sntiasa lindungi dia...

Anonymous said...

semuga puan sekeluarga di dalam perlindungan dan keberkatan Allah swt sentiasa. Amin

Memorable trails... said...

salam pn hani,
thnks 4 dropping by at my blog.Sy tak pernah miss post puan, cuma jarang tinggalkn trail.klu baca blog puan ni hati yg duka pun boleh tergelak...
Yes we have d same hope for our anak sulong.Actually they understand us better than their other sibling because when they were kids they were our closest friend n orang kanan kita.
Kita menangis,kita ketawa,kita krisis dgn ... semua dia lihat n dia memahami walau dlm diam if ocompared with the bro n sis.My first born is the closest to me ..always..

hani@debumelukut said...

ratusiput,
ya, semoga Allah melindungi dia.

Mutalib attholib said...

Uih.. Dah besar dah anak puan Hani...

Hamba doakan moga anda semua mendapat berkat dan rahmat melimpah ruah dari Tuhan yang maha pemurah :)

hani@debumelukut said...

Anonymous,
terima kasih atas doa itu.saya kembalikan doa itu keatas keluarga awak jugak.

hani@debumelukut said...

memorable trails,
Kebahagiaan anak lah kebahagiaan kita bila dah tua2 camni..Segala2nya hanya untuk anak2.

hani@debumelukut said...

dah besar2 Mutalib, yg kecik pun dah darjah 4.

mykhalis said...

anak sulung lagi tua dari khalis?wahhh,,takleh panggil akak la lepas nie..panggil ummi blh?


Tips supaya blog sentiasa diingati

Kenangan lahir 80-an

Ada apa dengan dara

khalis datang ziarah di sini

Mie said...

Beruntungnya puan mendapat anak yg sebegitu baik. Mudah-mudahan anak-anak saya begitu juga..

Ann Huda (Ate) said...

Bagi seorang ibu, sebesar atau dewasa mana pun anak mereka tetap 'anak kecil di hati kita'.

Mg Allah permudahkan segala urusan anak akak.

hani@debumelukut said...

khalis, panggil mummy pun boleh

hani@debumelukut said...

InsyaAllah Mie, akak doakan anak2 Mie mendapat keberkatan dari Nya.

hani@debumelukut said...

Ann Huda,
Tq and the same goes to you.

goodmorningteacher said...

Aslmkm puan.. Salam Kenal. Kali pertama melawat Dan suke dgn content yg Ada. By the way , your son sebaya dgn I.. :) wish him all the best with his promotion n future "bundle of joy" which is on the way ...

hani@debumelukut said...

goodmorning teacher,
A very good morning to you dear...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...