Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, April 6, 2011

Jangan.... Coba...... Menggoda ku lagi.....

Jangan ada satu makhluk Allah pun yang cuba2 merosakkan niat saya hari ni.
Jangan lahhh....Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Kalau ada niat nak punahkan niat baik saya ni, gi main jauh jauh..
Go away, please!
Setelah berat badan mengalahkan dugong, saya rasa dah sampai masanya saya kurangkan sikit timbangan ni.
Tau lah JPJ tak saman tapi saya rasa its about time lah awak.
Kesian jugak dengan baju2 yg bergantungan kat almari tu, tak muat dah.
Ini nasib baik tak der masaalah kesihatan lagi ni..
Alah, bukan nak kurus melidi pun, nak kurangkan sikit jer.
Selalunya masa pasang niat nak diet tu, berkobar kobar.
Lama kelamaan bila kelaparan menjengah,
Iman terus layu.
Si penggoda penggoda ni pun satu hal jugak
Kalau saya cakap saja saya nak diet, berlumba lumba lah punahkan niat saya tu.
Dengki yer?
Hehehehee....
Wahai Si penggoda, jangan coba2 .....
Tapi sebenarnya saya lebih takutkan diri sendiri yang telah acap kali menderhaka.
Rosak terus niat ni bila hati mula berkata,
"Hentam saja lah labu............."

10 comments:

mommylavender said...

salam pagi jentayu~ mommy pun susah nak diet ni...bile masak nak try makan~dalam try2 diet pun hanyut....uhuk2

Zuraini Kamal said...

avoid nasik waktu malam! Amalkan banyakkan protein & sayur dan makan buah sebelum makan nasik! minum Teh Herbalife; no sugar at all and good for our digestion system: selamat berdiet; juz Eat Well

hani@debumelukut said...

mommylavender,
sekarang dah tua2 ni metabolism pun dah slow..susah tul nak shed a few grams sekali pun...ni kan nak shed a few kilos.

hani@debumelukut said...

boleh avoid ke?Anything but not hunger..Akak mmg tak leh lapar...

Anonymous said...

whoaaaa!!!Nak makan durian musang king......nak g raub....sapa nak teman

hani@debumelukut said...

anonymous,
haaa...ni dah datang sorang penggoda ni...jangannnnnnnnnn...!!!

Anonymous said...

Diet ikut keperluan kalori lebih bagus. Boleh jenguk blog ni sebagai rujukan.. Saya suka cara dia ni diet..
http://koleksi-infosihat.blogspot.com/

hani@debumelukut said...

Anonymous,
nak jenguk blog tu sekarang jugak!

Ann Huda said...

Para senior bercerita susah nak diet kalau:
1. Suami suka makan di luar ajak anak istri
2. Suami pandai dan suka makan
3. Suami pandai @ suka masak
Pokoknya semua terkait antara suami dan makanan ;)

hani@debumelukut said...

Cam tu lah hubby akak ni Ann..Cuma bab suka masak tu tak lah, suka suruh akak masakkan itu ini yer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...