Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, July 26, 2011

Dah Gaji Weiii....Aku kaya!

The happiest day of the month is 'Payday'.
(Sorry, I am speaking for myself.)
Sapa tak suka duit masuk weiii...
Saya ni kaya bermusim.
Sebulan hanya sehari dua jadi orang kaya baru.
Ala2 Aziz Satar dlm cerita Ali baba tu lah.
Cara jalan pun stail orang kaya.
Tapi kan bila tolak segala bayaran itu ini,
Yang tinggal hanya lah seciput saja.
Cukup lah untuk belanja sehari dua.
Pas tu back to normal, buat muka welfare kat hubby.
Kadang tu hubby bebel jugak,
Ayat power dari hubby goes like this:
" Awak ni kalau awal bulan,tak sah kalau tak tawaf shopping mall ..Akhir bulan eluk jer lepas sekolah terus balik rumah...."

Alah, dia bebel pun at last dia kasi jugak.
Pekakkan aje telinga tu...
Ni pegang duit rupiah masa kita orang shopping kat Bandung..Kan betul kata my hubby tu...

31 comments:

kakcik said...

Mujur juga ada gaji, kan? :)

Cikli said...

easy come easy go...

Ibu n Abah said...

Hehehehehehe..
cikgu masa kawan saya tanya berapa belas juta bawak nak menyopping...saya punyalah ketawa..ketawa dan ketawa...
sedapnya bunyi.....
Hmmmm.... bestnya kalau betul2 punya juta2 ringgit/euro untuk belanja...

Kunang-Kunang said...

Untungya orang kerja, ada gaji bila cukup bulan.

Orang duduk rumah macam akak ni, korek-korek mana yang ada. Hu hu

ajumohit said...

biasa saya hujung bulan jek ngecek kt hubby, hehehe mmgla bising tak hengat

Huda said...

leh la soping kan kak :) soping raya :)

ieja amieja said...

salam..
rasanyer sume org suka "payday'..hehehe sapa x nak gaji..keringat sebulan tuh

A.I said...

Boleh gak la akak buat muka welfare kt laki. ai ni x dapek la buat gitu sbb memasing sama je gaji ciput. "aku tgk kau, kau tgk aku". gitu konsepnya. hehehe....

Ann Huda (Ate) said...

Ate masih 'miskin' dompet masih tipis, setipis kulis bawang...huhuhu

nidus2 said...

Kita kalau hujung bulan jadi pengemis cinta.....mintak duit dengan Makcu laa.

Saayannnng Makcu.(Berlakon je tu )

apple hijau said...

kaya nya sehari dua jer kan kak hani...pastu kembali muflis...uwaaa...sedey...bila nak kaya sepanjang 25hari ni??

hani@debumelukut said...

kak chik,
mujur sangat2..syukur

hani@debumelukut said...

cikli,
correct!

hani@debumelukut said...

ibu dan abah,
mrnyamar jutawan sekejap

hani@debumelukut said...

ibu dan abah,
mrnyamar jutawan sekejap

hani@debumelukut said...

kunang kunang,
alah,sama jer..

hani@debumelukut said...

aju,
nak ngecek sapa lagi kannnnnnnnnn

hani@debumelukut said...

huda,
kes shopping lah jadi cam ni...

hani@debumelukut said...

eija,
payday is happy day

hani@debumelukut said...

A.I,
sama lah kita...

hani@debumelukut said...

ann,
heheheee...sama tau lah kan

hani@debumelukut said...

nidus,
makcu tak po, dia jimat cermat sokmo..tak mcm kak hani ni..

hani@debumelukut said...

apple hijau,
begitu lah setiap bulan...

Piasara said...

"yeayy..kaya,kaya...kaya kejap jer pun jadilah kak.."

lina said...

salam teacher - jom kita pi bandung...dpt duit juta2an lagi...:)

munna said...

samalah kita kak.. awal bulan jadi okb...dah hujung2 sengkek

hani@debumelukut said...

Pia, kaya bermusim...setahun 12 musim.

hani@debumelukut said...

Lina,
Dah selalu ke bandung, nak berubah angib ke lain pulak. Nak ajak mama sekali...best gi bercuti dgn dia ke medan hari tu...

hani@debumelukut said...

Munna,
Rupanya ramai yang sekapal ni...heheehheeheee

Zaitun said...

Tu sebab gaji kak Zai hubby masukkan dalam bank kalau cash kat tangan mau sehari lesap hehe...

Geng shopping....

cikguden said...

bila nak kaya 30 hari nie. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...