Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, July 30, 2011

Jangan pandai makan saja...

Memasak adalah terapi minda.
Bila otak not in the right channel,
saya akan masak..
Masak lah apa saja.
Part yang best nya, dah masak tu makan lah.
Yup, eating for comfort.

Hari ni saya masak 'Puding Roti Durian'
As usual, main bedal aje.
Ada susu manis, serbuk agar2,roti semalam dan beberapa ulas durian yang tak de siapa nak habiskan, sejuk beku dalam peti ais.
Lalalalalala.....Semua kasi jerang atas api. Rebus gitu.
Buat warna warni lambang bercelarunya minda saya ni.
Ok, sekejap lagi bila set, boleh lah makan..
Tapi ingattttt!!!!!
Siapa yang paling last tu, sila cuci loyang tu.
Or at least keluarkan loyang kosong dari peti ais.
Kalau ikut kes kebiasaan, bila tinggal sekeping yg terakhir, semua org takut nak ambik.
Takut apa? Takut kena cuci loyang lah...
Yer, mummy tau, taktik tu dah basi dahhh....

9 comments:

a kl citizen said...

Bagus juga ada terapi begini. Malangnya saya tak suka betul memasak.. :(

sekamar rindu said...

salam...

puan, sangat suka puding ni...hehhe..

cikguden said...

taktik lama dah kantoi la. guna taktik baru...

insan_marhaen said...

Kenapa yang last? Bukan yang paling banyak makan ke...

ieja amieja said...

bagus nyer terapi mcm ni kan..perut pun kenyang nih...

hani@debumelukut said...

a kl citizen,
ok lah tak suka masak pun, janji suka makan.

hani@debumelukut said...

sekamar rindu,
nak kata sedap tu tak jugak lah..siapa suka durian tu suka lah.

hani@debumelukut said...

cikguden,
mak dia zaman kecik2 dah guna taktik tu..

hani@debumelukut said...

eija,
ni terapi untuk ternak body ni..eija jgn ikut cara akak ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...