Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Friday, July 22, 2011

Lain padang lain belalang..kalau belalang tu tak per jugak,

Mata terpaku pada skrin TV.
Entah apa tajuknya, tapi pasal orang lebih umur menyanyi.
Ada yang ok, ada yang tak ok.
OK tu maksud saya suara ada, gaya pun stail org senior lah..sopan gitu.
Yang tak ok tu bagi saya yg ngalahkan orang muda gaya nya, pakaian nya dan suara pulak fail!
Kenapalah membiarkan awak tu jadi bahan gelak orang lain.
Tak sesuai lah dengan usia.
Timbul pulak rasa kesian, mungkin usia minda tak sematang usia fisikal.
Kesian jugak dgn ahli keluarga mereka yang terpaksa memikul beban malu tu.
Sporting pun ada batas nya, biar padan dengan usia.
Tapi masing masing pendapat lah kan..tak leh juga nak hukum begitu saja.
Kesilapan orang memang mudah kita nampak..
Kalau saya lah yang tergedik gedik begitu agaknya apa kata anak2 dan hubby.
Hmm...Sah mereka tak ngaku mengenali saya.
Pengsan lah hubby saya tu.
Nauzubbilahhhhh...

17 comments:

NM02 said...

kilauan emaskah?

Cikli said...

rancangan apa tu kak?

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Cikgu,

Akak pun ada juga tertengok siaran ulangannya. Dah tak terkata apa-apa. Mudah2an yang terlibat tu sedar2lah.

Kalau free ambik award di blog akak yer.

Acik Erna said...

hani..acik tahu rancangan apa..dan tau apa yang hani rasa..sebab perasaan kita sama..kesian dan malu..

MulutPayau said...

Assalamualaikum kak...
Anak2 saya sllu gelak tgk rancangan tu..setiap petang Jumaat ngdap TV..bukannya apa..pakat gelak ramai2...Kita pulak yg malu....

Ibu n Abah said...

cikgu...
saya pun menonton org tua menyanyi...
mmg nak rasa sedeh...
tua2 mcmtu tak payah lah lg...
- tak berani nak komen....

NM02 said...

akak kenal mak ayah saya ker?

alamak

hehehe

akak keje mana dolu²

mari kita imbau kenangan lama

hani@debumelukut said...

NMO2, bukan kenal tapi mungkin kenal..mana tau pelanduk dua serupa.

A.I said...

Ada 1 mlm tu, siaran tu sekali ngan majlis tilawah tp channel lain. nampak tambah buruk bila nyanyi! haih....

makcu B said...

Makcu pun rasa gitu jugak. Malu nak saksikan. Seksa perasaan mak...

♫ mokwo® ♫ said...

hemm ..bila golden age begitu..sepatutnya menjadi contoh yg baik buat anak2 mudo..moga2 Allah beri hidayah..bertudung kok lagi tergediks2 !!

maiyah said...

assalam..

show apa tu sbb kita ni xde astro hehe :)

insan_marhaen said...

Ye lah, IM pun getik juga nengoknya.

Padanlah dengan penajanya pun.... gam untuk gigi palsu supaya tak mudah tanggal!

Queenie said...

heh heh heh
astaghfirullahalaziim...

Kamariah Awang said...

Yang tua tak semestinya bergaya muda untuk nampak muda dan bergaya. Kalau sesuai dengan cara... yang tua itu akan lebih nampak bergaya dan ceria.

Ann Huda (Ate) said...

Keluarga dia bangga dan memberikan sokongan kot kak.

Entahlah...:(

Che Mid said...

Salam, setuju dgn Kamariah Awang.. CM pun minat sangat menyanyi, ada juga yang cadangkan utk ambik bahagian. Sekali fikir, macam ok je... just go on the stage and sing.. tapi kalau dah namanya pertandingan, silap-silap dek ghairah nak menang ha, jadilah yang macam komen-komen kat atas tadi tu... gedik, tak sedar diri dll. Nasib baik takde yang sakit jantung atas pentas ha ha. Tapi juri tetap cun melecun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...