Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, July 25, 2011

Tak habis habis lagi ....

Senang awak cakap?
After 30 years of teaching I still need to polish up my skills in teaching these 4 basic skills.(listening,speaking,reading and writing)
Its not easy..God, its hard.
But no matter how hard it has been, it is and will be, I am proud to be in teaching line.
Next time you read or write, please remember who taught you to recognise the first alphabet, the first meaningful sound and the first time you use your pencil..
Who hold your hand and guide you all along?
Now you can write nice articles in your blogs, you can shoot your comments, you can voice out your opinions..And don't tell me that you make your first step all alone..
Sometimes experience is a great teacher too.Teacher comes in all forms.
But I am sure glad when someone said this.
"Ticer, kenal saya tak? "
Hmm..Must have been in my class once upon a time and forever I am being called 'Ticer'
So today, I am here attending this short course again and again and again...

20 comments:

Ann Huda (Ate) said...

Hanya satu ayat: Jazakumullah hu khairan kathira buat semua guru-guru dalam kehidupan Ate (termasuk Cikgu Hani yg banyak Ate belajar dari pengalaman dan kisah-kisah di N3 cikgu).

Terimakasih mengingatkan...

ajumohit said...

bagus kan kak dpt polish our vocab, skrg ni duk ajar anak2 basic words, hmmm sungguh mencabar sbb salah saya tak ajar dari kecik lagi, hrp2 belum terlewat

Huda said...

slmt berjuang kak :) jadi cikgu ni mulia kan,mana2 org pergi mesti ingat cikgu punye :)

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Cikgu Hani,

Adik ipar saya juga seorang 'ticer' di salah sebuah sekolah di Dungun, Terengganu.

Bila berjalan dengan dia selalu terserempak dengan orang yang bertanya "'ticer' apa khabar", dengan senyuman yang manis dia jawab baik. Lepas tu dia pulak tanya orang tu, "berapa orang anak", kalau nampak orang tu dukung anak. Soalan paling seronok kalau lama sikit berbual dia akan tanya "tahun berapa sekolah, sekolah mana?, maaflah ticer tak ingat".

Seronok berada dalam situasi itu. Bila saya tanya dia balik siapa orang tu, dia "tak ingat, tapi mesti t... ada ajar dia". Bestnya.

Cik Ina Do do Cheng said...

betul tu cikgu, kalau tak polish , takut lupa. cam cik ina lah dah pupus sikit-sikit skil-skil tertentu, sebab dah tak amal. bagus gak cikgu sedarkan cik ina.

Aku said...

ooo... listening and hearing tu ada beza ek?

Sally said...

Sama lah kita..mine will be completed next Sunday

munna said...

MESTI HAPPY TGK ANAK MURID DULU BERJAYA KAN KAK

Kakzakie said...

Kerana keunikan dunia pembelajaran "ticer" kenalah attend course as to proof that teacher is better than the student...to improve the excellent!! Excellent2X....:)

cikguden said...

keep it up...

hani@debumelukut said...

Ate,
tq atas penghargaan ate tu

hani@debumelukut said...

Ajumohit,
insyaAllah, tak ada yg mustahil..

hani@debumelukut said...

Huda,
kalau mati pun org masih sebut 'Arwah cikgu hani'..

hani@debumelukut said...

Kunang kunang,
memang happy sgt kalau di sapa oleh ex pupils..terharu pun ada.

hani@debumelukut said...

Cik Ina,
sama mcm ilmu masak memasak lah..kena sentiasa polish.

hani@debumelukut said...

Aku.
awak ni ada saja soalan yg saya payah nak jawap..tolong jawap lah siapa2 yg tau.

hani@debumelukut said...

Sally,
kursus jugak?

hani@debumelukut said...

Munna,
happy dik, hanya tuhan saja yg tau .

Sally said...

Yup..just like yours..for secondary

hani@debumelukut said...

guess what Sally, I am one of the elders in that course..they should send someone younger like you...bazir karen jer hantar akak nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...