Kacang kuda perasa kari berkaremal
Sedap nya hingga menjilat mangkuk
Tak caya cuba buat
Senang sangat.
Masak stail orang malas mcm saya.
Tak payah nak gi pasar cari kacang kuda mentah.Tak yah nak basuh dan rendam semalaman.
Tak payah rebus awal pagi berjam jam.
Tak payah.
Nak senang buat macam ni.
Beli kacang kuda yg dah siap rebus .
Ada tu, di jual di tepi2 jalan.
Balik rumah panaskan minyak.
Masukkan rempah kari adabi sikit, cili merah potong2,daun kari dan gula byk2.
Pejam mata masa nak sukat gula. Kurang sikit rasa bersalah
Masukkan air la awak, kalau tak gula tu lambat nak hancur dan jadi karemal.
Bila nampak berkaremal tuang kacang kuda dan gaul rata.
Taraaaaa....!
Dah siap dan boleh bukak tv sekarang.
Riba mangkuk kacang kuda bersira perasa kari tu.
Makan satu satu sampai tinggal mangkuk kosong.
Lepas ni kalau bacaan gula dlm darah naik jgn pulak marahkan saya.
Ajar masak jer, tak paksa makan pun.
No comments:
Post a Comment