Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, September 9, 2013

Nak tunjuk senarai sebagai bukti..

Ubat Ja dah habis.
Siapa kena marah sbb tak sound awal2?
Akuuuu jugak lah!
Lupa nak tgok tarikh sepatutnya ambik ubat.
Jadinya pagi ni Ja miss ubat lah.
Tunggu ada siapa2 tolong hantarkan ubat.
Kalau tak kerana saya kena berada di samping Ja,
saya dah terbang ke farmasi hospital dah
entah macam mana saya boleh terlepas pandang,
banyak sangat jadual yg duk beratur dalam kepala, tu pasal lah
Tau tak saya kena peka berapa tin lagi susu Ja yg masih ada dlm simpanan,
Berapa pek diapers lagi yg berbaki,
kapas.putik kapas, gause,tissue,lotion,baby oil ada ke tidak.
Mouth wash, talcum, eyedrops,lip balm, shampoo ada lagi ke dah habis...
Bin liner, suction tube, gloves,facemask,.irrigation solution,yellow lotion kena ada.
Tystatin dan calamine lotion dah request ke tidak dari pihak hospital
handwash masih ada separuh balang, kena standby yg baru tu..
Air freshner, ubat nyamuk and what not...
Semua ni mesti sentiasa ada dlm kepala dan kena semak sokmo2
itu pasal lah ketat dlm batu jemala patek ni.
Ni baru urusan Ja, tak list lagi urusan lain,jadual lain, senarai lain..
Otak saya kecik jer tuanku, jadi jangan lah marah kalau sekali sekala patek
terlupa itu ini...
Kesihani lah patek pacal yang hina ini
Patek yang dah tak ada gaji ni cepat terasa hati tau
Tak apa lah kalau tak di bayar gaji pun,
asal kalau patek buat silap,
jangan pancong kepala patek sudahlah..
Ampun tuanku, beribu ribu ampun,
sembah patek harap di junjung.
By the way tuanku,
Balik nanti beli Fish n Chip k.
patek lapar dan malas masak.
Jangan murka tuanku, nanti kena jual!
(Laku lagi ke......? kalau patek, dah tak laku la tuanku...).

8 comments:

Puan Ninie said...

assalam mummy :)
selamat pg...selamat pg Ja :)

ninie nak jd kawan Ja laa..ninie br tau pasal blog ni n mesti laa sedih!!

mummy insan terpilih..alhamdulillah..:)
mama ninie pon kidney patient..da 16 years dialisis..da puluhan kali operation ICU n wut so ever..jd ninie phm ape mummy rasa..walaupon ninie ni baru je baya Ja juga :)

semoga mummy n Ja kuat..insan2 terpilih ni istimewa..naseb ninie ni x tentu lg kan mummy :)

da baca abes da blog mummy ni..air mata da berbaldi2 kat opis ni..kang boss tanya "mata bengkak gaduh ngan laki ke?" hehehe

get well soon Ja
take care too mummy..:)

xoxoxo to Iyyad and abg kecik syg..mama ninie pon syg mereka juga..

salam kenal mummy :)
mummy tggl kat ne ek?

Nizam.Ariff said...

kalau aku, lagi banyak miss barang2 tu... mungkin sebab aku ni lelaki kut. lelaki ni biasanya tak organize sangat...

Granny Hani said...

salam kenal buat pn ninie

Granny Hani said...

Nizam,
kalau nizam, tentu nya tak termiss jadual mcm akak ni..Orang muda ingatan lebih kuat kan?

Chik Att said...

tak pa...Tuanku tetap sayang kat patek. Cinta hati dan jiwa.
Biasalah ... bila tuanku melatah ...heheheh
Doa buat Ja dan kak Hani ....

Anonymous said...

Slm Hani,

Dulu tak pernah tahu kewujudan blog ni tapi bila terjumpa hari2 menantikan updates hani.

Sbg seorg Ibu, saya turut dapat merasai apa yg hani rasa .... Doa ada keajaiban buat ja & hani.... amin

Pn Ninie,

Saya faham apa yg dilalui sbb pernah melalui nya semasa menjaga arwah Ibu yg ada penyakit kencing manis & lemah jantung. Pesan saya Sayangilah serta jagalah Ibu sebaik mungkin sementara dia masih ada.

the life of cikgu sue said...

Kitakan manusia biasa.Lupa tu perkara biasa.Harapnya tuanku faham.he..he

SITI ZUBAIDAH YUSOH said...

Kak ani standardlah tu, sy yg jaga ubat abah slalu termiss gop. Hee..kt kalender da mark tp bz kdg nk jeling kalender pn x sempat hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...