Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, September 11, 2013

Wat tu du?

Ja, Ja tau tak,
Semalam mummy ke sekolah jumpa GB.
Katanya cuti tanpa gaji mummy tak di luluskan.
bermakna mummy kena panjat tangga sekolah semula lah Oktober nanti.
Cuti separuh gaji mummy berakhir 21/10 ni.
22/10 tu birthday mummy,eluk la,kena buat benda yg mummy paling tak nak buat hari tu.
Mummy kena tinggalkan Ja kat rumah on that stupid day
That will be my worst birthday of all.
Tak tau lah Ja macam mana nanti.
Tak sampai hati mummy nak letak ja di bawah jagaan orang lain.
Betul lah, mummy rasa tak percaya orang lain akan buat apa yg mummy buat.
Mana tau Ja lenguh ke,
Ja bosan nak dgr lagu Maher Zainn ke,
Ja nak tgok Astro channel 703 ke..
Orang lain mana tau Ja suka di sikat rambut berulang ulang ke,
Ja nak tido kepala tinggi ke..
(Acually mummy pun tak tau tapi mummy keep trying to make you comfortable).
Tapi mummy tak ada pilihan ni.
terpaksa with a capital TER.
Terfikir jugak kan,
kalau dah tak di beri cuti tanpa gaji,
maksud nya kalau mummy tak ke sekolah jugak,
gaji tetap dapat lah yer?
Hahahaahahahhhaaa............
Thats a good idea!
A damn stupid idea!
Kalau tak gi sekolah kena tindakan tata tertib la pulak!
Sakit sungguh kepala otak nak fikir the best solution nih.
Ja, things will be easier if you gets better in one of this days.
Settle, problem solved.
Please please please please please please please God,
Help me.
Ada org kata, stop asking God for the impossible.
Huhuhuhuhhuhuuu.....!
Beraso nok tiok derah wehhhhhhhhhhhh....!

10 comments:

Kakzakie said...

Allah hu robbi... it seems ujian berganda dtg buat cikgu. Kalalu kakak lagilah tak tahu solution apa nak dibuat. Namun dek kerana kelangsungan hidup kena teruskan juga. Harap kalau ada bibik biarlah yg tulus hatinya utk jaga Ja. Sesekali kena buat spot-check.Masa rehat dari sekolah zuuuppp sekejap tengok..

ma yusoff said...

oh...

pena rozie said...

Tabahkan ati yer...

D Yatie said...

I've no better words to say. But I pray may Allah ease everything for you.

Anonymous said...

Nothing is impossible in GOD's hands Insya Allah.

Anonymous said...

Be strong mummy...may Allah ease evrything for u..keep praying...

Anonymous said...

Dari kejauhan, saya sentiasa mendoakan mummy, dr Ja dan keluarga mummy! Pergi melawat mungkin akan buat mata saya berair, hati saya sebak dan menyebakan mummy lg sebak.. Mungkin doa dari kejauhan adalah yg terbaik, tak pernah putus, semenjak musibah melanda.. Ya Allah, kurniakanlah keajaiban buat hambaMu ini!!!

-Silent reader-

Granny Hani said...

Dear anonymous,
Tq for the nicw words..InsyaAllah, people like you makes people like mummy stronger to face the bitter truth.

Granny Hani said...

D yatie,Pena Rosie, ma yusoff dan kakzakie,
Terima kasih kerana singgah. Thanks for the Doa too.

Anonymous said...

Rindu ja sgt2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...