Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, September 2, 2013

Tak payah ke Gym, bakar kalori hari2.

Entah bila lah bibik nak datang.
Lepas seminggu seminggu.
Agensi bagi pelbagai alasan.
Bibik lama dah berhenti selepas hampir 6 tahun kerja dgn saya.
Terpaksa berhenti sbb dapat baby baru.
(Tu lah, lain kali jgn ambik suami isteri kerja setempat)
Jadinya sekarang siapa yg jadi bibik sementara?
Akuuuuuu jugak lah!
Mana nak kemas rumah,
Mana nak urus Ja..
Tak termasuk nak entertain tamu lagi tuh.
Hantar ambik anak sekolah pun satu hal,
terkejar kejar...
Masak tu tak ada masaalah sebab kalau tak sempat saya beli jer.
Marin ada pembantu sementara,
Sedara yg duk tanam anggur selepas grad.
Tapi dia dah dapat kerja tetap..
Maka di atas batu jemala patek ni lah segala urusan dalam negeri ni.
Big Boss kata apa susah sbb saya kan dah tak kerja.
Sebenarnya kerja apa pun, kalau orang lain yang buat nampak senang saja.
Tapi kalau sendiri buat baru tahu berpeluh ke tidak.
Tambah2 urusan menjaga Ja.
memang hampir mustahil untuk urus tanpa bantuan.
Nak sponging, nak ubah position dan nak clean her up semua perlu di bantu.
Tapi bila terpaksa buat sorang sorang,
saya cuba.
Larat tak larat kena buat juga.
Don't ask how I do that, U don't want to know.
U just imagine how I manage....
Pendek cerita, asal dia bersih dan terjaga,ikhtiar lah cara mana pun.
tak kira lah guna kepala,dagu atau mana2 anggota badan saya yg boleh membantu saya.
(Tangan saja memang tak cukup )
Tapi semua penat lelah berbaloi bila tengok dia bersih, selesa dan looks good.
Dah siap semua urusan tau apa saya buat?
Tido!
Penat tau.
Boleh ke anak jaga mak seperti mak jaga anak?

2 comments:

Kakcik said...

Tak tahu apa akan jadi di hujung usia ini nanti...

makcu B said...

Mintak2 bila dah tua, sakit tak lama.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...