Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, September 12, 2013

Ngalahkan orang mengidam.

Semalam makan satu bekas coklat yg berintikan walnut.
Lepas satu, satu masuk mulut..Wash down dgn cold milk.
Sedapppppppppppppppppppp...
Puas hati.
Thank you Dr Fatin.
Thank you for the 'Sata Ikan' jugak.
Dah lama nak makan coklat tapi tak ada orang tolong belikan.
Macam mana orang nak belikan kalau saya tak beritau apa saya nak makan.
Saya ni pemalu sebenarnya..kik kik kikkkk....
Nak ngada ngada request itu ini segan laa...
Dah la tak kerja, nak beli apa pun harapkan duit orang.
Saya tak biasa duk macam ni, tak ada pendapatan gini.
Kalau sepanjang hidup saya, saya harapkan orang hulur tu lain lah.
Terbiasa macam tu tak apa pulak kot.
Dah terbiasa senarai dlm kepala saya, saya yg urus, ni lah jadi nya.
Anak menantu selalu tanya mummy nak makan apa, nak di belikan apa..
( Wan tau mummy suka 'Fish n Chip Jati corner', tak suruh pun dia belikan)
Saudara mara pun acap duk pesan supaya saya cakap saja kalau nak apa apa.
(Teringat my favorite 'baklava' yg AyhJi hantarkan)
Kawan kawan jugak sentiasa ingat dan ambik peduli
Saya tak leh salahkan mereka.
Cuma saya ni, saya memang payah nak suruh2 orang gitu.
Dulu lain lah, terlintas saja di kepala,
berdesup saya ikhtiarkan agar apa yg terlintas tu ada depan mata.
Sekarang ni kalau terlintas nak makan apa2,
saya pujuk diri sendiri..
"Hani, awak tu dah lama duk makan sedap, sekarang kena control sikit.
All sorts of penyakit duk waiting in line, tak takut ke?"
TAK TAKUT PUN!
Nak makan jugak.
Nak Lupcup
Nak Jala Mas
Nak Coklat Zip Peanut Butter
Nak Aiskrim BaskinRobbins
Wow! Manis giler semua dlm senarai tuh.
Tak per, Hidup ini dah terlalu pahit, kena tambah manis dgn makanan.
Tu pasal lah senyuman saya tawar sekarang, agaknya sebab saya tak makan benda2 ni...
Nak laaaa................................


5 comments:

Kakcik said...

InsyaAllah ramai yang sudi sediakan apa yang Hani minta...

Anonymous said...

Lawak bca..hehe..kedegilan terserlah..hehe..

Granny Hani said...

Kakcik, tak per kalau tak ada orang nak sediakan pun, saya paksa juga at last..tgok lah nanti ada lah yg akan jadi mangsa saya...hehehee..

Granny Hani said...

Anonymous, Akak ni seentaro dunia dah tahu bab degil ni..tapi hati baik tau..

Anonymous said...

Insyallah cakaplah apa yg hanie ngidam tu kalau boleh ikhtiar cari ko....buat ko....
Teman mu....izzati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...