Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, September 26, 2013

Rasa nak kena stapler mulut bergincu tu...


Ja masih macam tu,
in facts now limbs dia getting stiffer.
rather worried about that but what to do?
The fisio team is here trying their best.
But after 4 months of limited movement,
that is how she is right now.
Tayar kereta pun jam kalau tak gerak kannn..
Now I noticed that she sweats a lot.
Kalau malam dia berpeluh peluh.
Nafas pun keras dan nampak restless masa tu.
usually semua tu subsides bila dia mula tidor.
Stiffness pun kurang time tidor.
She sleeps like a princess.
One more thing,
Do you know that she is aware of a simple touch?
sentuh sikit, dia dapat rasa.
her sense of hearing pun improving.
Tak leh ngumpat depan dia lah, dia dpt dengar.
Ja, yesterday ada tamu cakap depan2 Ja,
cakap Ja will forever jadi vegetable.
Ja will not improve at all...
Dia siap cakap yg dia tak sanggup kalau berada di tempat mummy.
Di gelarnya mummy 'org paling malang yg pernah dia jumpa'
Nasib baik Ja sabar kan,
Nasib baik mummy pun sabar.
(Dlm hati rasa nak halau dia balik jer)
Ja diam jer...
Mummy tau Ja tunggu masa nak ketuk orang tu.
Go ahead, ketuk lah,
I will be the happiest mum if you were to clench your fist
and Dush! Dush!
bagi sebijik!
Apa susah, kalau Ja stay this way pun bukan dia yg urus Ja.
Mummy don't mind at all so why bother?
Mummy geram nak cakap
" Eh bab mati ni, awak yg sihat tu mungkin mati lebih dahulu dari dia pun mana tau"
Sedap mulut jer nak kira tarikh mati orang!


15 comments:

Kakcik said...

Lebih baiklah diam daripada berkata2 yang menambahkan kesakitan, kan? :(

mokjadeandell said...

heartless...org macam tu pun ada .Tak tahu ada adab menziarah orang sakit .Kalau saya ada ,saya pun dah bagi dush dush sebiji dua dekat tamu tu...grrrr.

Anonymous said...

Knpa ada org mcm tu yer...rs mcm xwujud tp mmg ada rupenyer yer...
Alhmdulillah..Glad ja dh byk improve...kita doa byk2 lg mummy...Dia mndgr tu..dan beri sikit sikit n slowly..sbb Dia nk dgr kita mnta lg...lets pray..

Anonymous said...

Salam mummy...sy dh lama jd silent reader dan setiap hari mesti tgk blog mummy utk tahu perkembangan pija...finally rasa tergerak hati utk komen sbb sy rasa ada something to share...bbrp hari lepas bapa saudara sy coma due to complication of dialysis dan ditakdirkan Imam dari Masjid Nabawi kebetulan dtg melawat...dia pesan suruh sedekahkan dari harta pesakit kpd fakir miskin dan baca surah Ar-Rahman 3 kali sehari (pagi,ptg n malam)...walaupun masih belum sedar but beliau ada improvement...sekadar utk share dgn mummy sbb rasanya xsalah kan kalau kita berikhtiar dgn apa cara sekalipun...pandangan tetamu mummy yg kata no hope for pija amat x wajar kerana Allah sj yang tahu segalanya..miracle is always there...Sekadar berkongsi pendapat...Wallahualam..

Anonymous said...

Org mulut bruh lg tu xleh distapler sj mulutnye..kena jahit dgn dawai besi kasi tutup slamanya...sbb bda x kena kt atah bate idung sdri sedakla kato..agah nyo dio tu

- G C - said...

jahatnya mulut orang tu.. just nak share, ayah sy skrg pun tengah terlantar, lumpuh sebelah kiri. ada jugak org2 yg jahat mulut, datang rumah cakap macam2.. abaikan je la org macam tu..

Aku Bapak said...

xde adab menziarah orang sakit la hamba Allah tu, emo pulak Bapak ni Kak Hani...

Kak Rose said...

some people mmg x reti to keep their mouth shut kan...

a good sign of Ja punya improvement...nnti bila dah sihat boleh la kasi tetamu yg x tau tutup mulut tu banyak2 dush dush. kuat2!

A.I said...

OMG!!! meh sni ai staplerkan molot lahar pompuan tu!..skali ngan tumbok2 bior dia yg jadik sayor. sayor asin! (geramnye)

muhaini said...

know what Hani, kerana Ja my blog cecah traffic paling tinggi sejak mula blogging. Tanda ramai yg ambil berat dan ikuti perkembangan Ja. Abaikan saja makcik yg xsayang mulut tu ... Dia lupa gaknya hidup ni ibarat roda, so baik waspada.
Ja! Be strong like ur mummy ....

Kakzakie said...

Sedihnya masih ada manusia yg tak tahu adab menziarahi org sakit..

drpaichow said...

salam makcik maaf menyibuk komen di blog ini mungkin kelemahan para pengamal perubatan hari ini adalah ilmu yg dipelajari sedikit berbeza dgn apa yg nabi muhammad saw ajari dulu masa belajar lecturer akan cakap tentang kepentingan breaking bad news dan be honest tetapi didalam islam (berdasarkan ceramah uai) seorang kakitangan perubatan wajib berkata perkara yg baik dan memberi harapan yg baik baik pada pesakit dan keluarga pesakit saya rasa inilah sebabnya perkara sebegini berlaku dan kami minta maaf sekiranya semasa di icu ada kami melakukan kesalahan dan menyakitkan hati makcik sekeluaga

Anonymous said...

Ish2...mulut mcm longkang...x de adab.menziarah org sakit pun ada adab.jangan suka hati je nk ckp.

Anonymous said...

auntie..bak mai nama org tu..kita tlg dush dush kan...

Farah said...

tak sangka saya boleh tersangkut kat blog mummy ni. Google benda lain terus terpaut kat sini. Puas saya cari apa punca penyakit Ja. Sedih pula saya membacanya, tambah pula bila melihat wajah2 kecil tu, hati saya rasa sebak...semoga mummy diberi kekuatan untuk menjaga Ja ya. Peluang yg Allah berikan utk mengimbas kembali mcmane mummy membesarkan Ja dari kecil dulu...semoga Ja cepat sedar dan tiada yg mustahil bg Allah...teruskan berdoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...