Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, March 2, 2011

Api itu masih menyala..


Me...Mo...Me...Mo
Abang Bomba, Adik Bomba, Pakcik Bomba datang ke sekolah hari ni.
Demonstrasi memadam kebakaran.
Wah,cekap dan hebat.
Macam2 gadget di pamerkan.
Semua nya untuk padamkan api.
Nak tanya sikit..
Abang bomba, abang bomba,
Segala peralatan canggih ni,
boleh ke padamkan kebakaran di hati?
Boleh ke tamatkan api yang membara sekian lama di jiwa?
Kalau boleh, nak beli lah satu.
Bukan beli abang bomba, beli peralatan tu..
Ish awak ni...kesitu pulak!

4 comments:

Ibu n Abah said...

Puan Hani...
api yg membara dijiwa?
dalam maknanya tu....
kalau boleh beli... nak kirim juga satu....
hehehe

Makcu B said...

Ticer, ticer..... api dalam jiwa tak mampu kita nak padamkan. Jom, ticer! kita bawak jalan-jalan naik kereta bomba. Nak tak?????

hani@debumelukut said...

Ibu dan abah,
ramai yang berminat nak beli ni..nanti kita tanya abg bomba boleh tolong order tak..

hani@debumelukut said...

MakCu,
Nak. Tapi mesti bunyi sound effect tu yer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...