Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, March 7, 2020

Kalau berani cuba lah...


Breakfast pagi ni. Pulut kuning tu tak pelik.
Tapi pasangan pulut kuning tu lain dari yg lain tau.
Special.
Lauk tu namanya ' Yesterdays leftovers'
Hak cipta terpelihara.
Ciptaan mummy.
Cayalah, sedap awak!
Nak resipi?
Haha...senang jer, meh mummy ajar.
Mula2 bukak peti ais.
Keluarkan semua lauk2 semalam yg tersimpan.
Tak kira la gulai ayam ke, sambal bilis ke, goreng daging ke..
Masukkan dalam kuali.
Tambah santan dan yg sewaktu dgn nya.
( Kali ni chef tambah cili boh, kerisik, daun kunyit dan daun limau purut maka jadi mcm rendang gitu)
Boleh juga tambah apa2 bahan lagi, ikut gerak hati chef lah.
Janji bila test di lidah chef, rasa sedap secukup rasa.
Masak hingga hampir kering.
Tadaaa.....dah jadik dah!
Sedap tau.
Resipi sentiasa berubah mengikut keadaan
Tapi awas agak bahaya pada perahu2 kecil nih...
Jangan pelik kalau lepas makan masuk acara lari berganti ganti ke tandas.
Bukan selalu macam tu, kadang kadang, jarang jarang.
Jangan salahkan chef.
Tapi salahkan perut siapa yg makan, dah perut gred C  camtu lah.
Ke ada perut yg gred D.?
Ok selamat mencuba.
Majulah sukan untuk negara.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...